Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Intel nënshkruan një partneritet financimi prej 30 miliardë dollarësh!

Intel Corp. ka arritur një partneritet financimi prej 30 miliardë dollarësh me Brookfield Asset Management Inc.

Kjo për të ndihmuar financimin e ambicieve të saj masive për zgjerimin e fabrikës, duke sinjalizuar se disa investitorë të mëdhenj janë optimistë për kërkesën afatgjatë për gjysmëpërçues.

Marrëveshja e financimit mund të jetë e para nga shumë partneritete të tilla pasi gjigandi amerikan i çipave zgjeron prodhimin, thotë CFO i Intel

Tweet on Intel’s partnership deal

Marrëveshja me firmën kanadeze të menaxhimit të aseteve është e para nga ato që mund të jenë një seri marrëveshjesh të tilla që Intel ndjek për të mbështetur shtytjen e Shefit Ekzekutiv Pat Gelsinger për ta bërë kompaninë një prodhues lider të çipave me kontratë dhe për të rifituar avantazhin e saj të prodhimit ndaj konkurrentëve në Tajvan dhe Korenë e Jugut. .

Scott Peak, një partner menaxhues në grupin e infrastrukturës së Brookfield, tha se marrëveshje të tilla janë të zakonshme në industri, duke përfshirë energjinë dhe telekomunikacionin dhe tani po hyjnë në biznesin e çipave për shkak të nevojave të tij në rritje për kapital. Brookfield, i cili ka më shumë se 750 miliardë dollarë në asete nën menaxhim, e sheh marrëveshjen e Intel si një përshtatje të mirë me përvojën e kompanisë në marrëveshje të mëdha dhe komplekse, tha ai.

CEO Pat Gelsinger ka shtyrë ta bëjë Intel një prodhues lider të çipave me kontratë dhe të rifitojë avantazhin e saj në prodhim ndaj rivalëve në Tajvan dhe Korenë e Jugut.

Geslinger dhe zyrtarë të tjerë të industrisë kanë thënë se ata presin që shitjet vjetore të gjysmëpërçuesve të dyfishohen afërsisht deri në fund të dekadës, duke arritur në 1 trilion dollarë edhe nëse butësia afatshkurtër e kërkesës po rëndon mbi fitimet e industrisë së çipave.

 

 

Thejournalbiz
burime: WSJ/Intel
foto:Intel.inc