Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Netflix kërkon brendet kryesore për reklamim

Netflix Inc. po kërkon të ngarkojë çmime premium të markave për të reklamuar në platformën e saj të ardhshme të mbështetur nga reklamat

Një shenjë që gjigandi i transmetimit po pret interes të fortë nga kompanitë që kanë kërkuar prej kohësh të arrijnë audiencën e tij.

Netflix po kërkon të tarifojë reklamuesit afërsisht 65 dollarë për arritjen e 1000 shikuesve, një masë e njohur si CPM, ose kosto për mijë.

Tweet lajmi mbi relamat ne  Netflix

Kjo është dukshëm më e lartë se shumica e platformave të tjera të transmetimit

Numri i abonentëve të Netflix ra për herë të parë në gati një dekadë, duke bërë që aksionet e tij të postojnë rënien më të keqe të përqindjes njëditore që nga viti 2004.

Netflix ka bërë gara për të marrë një nivel me çmim më të ulët, të mbështetur nga reklamat, ndërsa kërkon mënyra të reja për të gjeneruar të ardhura dhe për të tërhequr përdorues më të vetëdijshëm për koston.

Që nga shpallja e hapjes ndaj reklamave në prill – një ndryshim domethënës për një kompani që e ka shitur veten prej kohësh si një strehë pa komerciale

Netflix dëshiron të kufizojë shumën që çdo markë mund të shpenzojë çdo vit në platformën e saj në 20 milionë dollarë, në mënyrë që të sigurojë që asnjë markë të mos reklamojë shumë në shërbim dhe njerëzit të përfundojnë duke parë të njëjtën reklamë shumë shpesh, thanë disa nga blerësit.

Fillimisht,

Netflix planifikon të shesë reklama 15 dhe 30 sekondash që do të shfaqen para dhe gjatë disa programeve, thanë blerësit e reklamave.

Kompania po kërkon të mbajë ngarkesën e reklamave në katër minuta reklama për çdo orë programimi, më pak se disa nga shërbimet e tjera të transmetimit dhe shumë më pak se TV tradicionale, sipas Kantar, një firmë kërkimore.

@thejournalbiz
burime:WSJ/NETFLIX
foto: Netflix